WELKOM!

Welkom op de klasblog van klas 6.
Wij zijn een toffe bende zesdeklassers die op basisschool De Beeltjens in Westerlo de tijd van ons leven beleven. Natuurlijk laten we jullie graag mee kijken in het dagelijkse leven in onze klas.

dinsdag 22 oktober 2013

Bezoek van Njokko Bok

Gisteren kwamen Jos en José van Njokko Bok op bezoek in onze klas. Njokko Bok is een organisatie die zich inzet voor de kinderen in Senegal, meer bepaald voor de schoolgaande jeugd. Deze organisatie wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om naar school te gaan in dit derdewereldland. 

Jos en José toonden een presentatie van meer dan 200 foto's. Hiermee leerden ze de zesdeklassers hoe het dagelijks leven verloopt in Nianing, het dorp waar zij actief zijn. Ze toonden ook welke projecten ze al hebben opgestart in dit dorp: zo hebben ze al verschillende scholen opgebouwd, alsook enkele klinieken opgestart. 
De organisatie plukt dit geld natuurlijk niet van de bomen. Hiervoor zijn gulle schenkers nodig, mensen die zich willen inzetten om een kind in Afrika meer levenskansen te geven. Ze doen dit met behulp van meters en peters. Iedereen die wil kan meter of peter worden van een kindje in Nianing. Dit houdt in dat dit kind financieel wordt ondersteund om naar school te gaan. Dit kan al vanaf €62/jaar! Voor dit bedrag geeft de meter of peter het kind de kans om naar school te gaan. 
Als meter of peter kunt u alles opvolgen: u krijgt een foto van uw petekind, en eenmaal per jaar (wanneer de organisatie enkele maanden afreist naar Senegal) krijgt u een brief van de ouders of van het kind zelf. Hierbij horen ook vaak enkele foto's. Meters en peters die willen, kunnen zelfs mee reizen naar Senegal om hun petekind en het dorp te bezoeken, en zo met eigen ogen te zien hoe hun gift wordt gespendeerd.
Nu is het zo: er is geld tekort... Njokko Bok wil ervoor zorgen dat alle schoolkinderen 's middags op school een warme maaltijd krijgen. Dit gebeurt nu al in de mate van het mogelijke, maar er is gewoon niet voldoende geld om dit altijd te kunnen realiseren. 
Daarom zetten de zesdeklassers zich graag in voor het goede doel! Na de herfstvakantie zetten zij een inzamelactie op poten. Wat deze actie precies inhoudt, kunnen we nog niet verklappen. Maar wees gerust: u hoort nog van ons! En daarbij hopen wij op uw massale steun. Want.... elk kind ter wereld heeft recht op een goed leven!

Geschreven door juf Marlies, in naam van de zesdeklassers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een reactie of een vraag? Of wil je hier iets aan toevoegen? Dat kan hier!